Himalayazout

Waarom Himalayazout?
Himalayazout is een pure en gezonde natuurzout die maar liefst 84 mineralen bevat. Hierbij kunt u denken aan calcium, zwavel, magnesium en ijzer, allemaal onmisbaar voor een goede gezondheid. Zo is magnesium nodig voor een goede botopbouw en ijzer voor de vorming van hemoglobine, dit heeft ons lichaam nodig bij het zuurstoftransport in ons bloed. Door de unieke kristalstructuur is de Himalayazout opneembaar op celniveau. Hier hebben we gelijk het grote verschil tussen chemisch geproduceerde mineralen en mineralen uit Himalayazout te pakken. Ons lichaam heeft veel meer moeite met het opnemen van chemisch geproduceerde mineralen dan de mineralen in een natuurlijke zout als Himalayazout. Zo doorstaat ‘keukenzout’ in de fabriek eerst een raffinageproces waarbij veel natuurlijke mineralen verloren gaan, terwijl deze juist zo’n positieve bijdrage leveren aan een goede gezondheid.

Hoe gebruik ik Himalayazout?
Net als keukenzout kan Himalayazout gebruikt worden tijdens het koken, echter is het wel verstandig om het zout pas na de bereiding aan het gerecht toe te voegen omdat pure zoutsoorten tijdens het koken snel oplossen vanwege de waterhoudende zoutkristallen. Daarnaast wordt Himalayazout ook gebruikt in de vorm van een sole. Een sole is een verzadigde oplossing van zout en water. De zoutoplossing kan zowel gedronken worden als gebruikt worden voor het stomen van het gezicht. Een sole kunt u maken door een pot of glas te vullen met 1/3 Himalayazout en dit aan te vullen met 2/3 water. Na flink schudden blijft een deel onopgelost op de bodem liggen. De oplossing is verzadigd en precies goed als sole. Wanneer u 1 tot 2 maal daags een glas water vult met daarin één theelepel sole wordt dit gelijk opgenomen in de bloedbaan en vindt het zo zijn weg naar de cellen.

Naast het maken van een sole kan Himalayazout ook gebruikt worden in bad als badzout, dit kan helpen bij het ontspannen en ontgiften van het lichaam. Wanneer er tijdens het badderen een zwart dun laagje op het wateroppervlak ontstaat hoeft u niet te schrikken, dit zijn namelijk de afvalstoffen die uw lichaam verlaten.

In combinatie met zuiver warm water en een neti pot, ook wel bekend als neusspoelkannetje, kan Himalayazout ook gebruikt worden als neusspoeling. De neusspoeling wordt gemaakt door het Neti-neusspoelkannetje met een lauwwarme zoutoplossing te vullen het hoofd vervolgens te kantelen en de zoutoplossing langzaam in het neusgat te laten stromen tot het water vanzelf door het andere neusgat weer naar buiten loopt. Het zout is wellicht het belangrijkste onderdeel van een goede neusspoeling. Om de neus zo min mogelijk te belasten wordt een isotone zoutoplossing gebruikt. Een isotone of fysiologische zoutoplossing is een oplossing van 0,9% (9 gram per liter) zout in water, zodat de osmotische waarde van de verkregen oplossing overeenkomt met die van de lichaamsweefsels. Een gemakkelijke referentie is dat een isotone zoutoplossing hetzelfde smaakt als een traan. Naast de osmotische werking heeft zout ook het voordeel dat het het water zacht maakt; vooral leidingwater kan veel kalk bevatten en dit water kan dan zonder zouttoevoeging als hard en irriterend ervaren worden.

Bestel ongeraffineerd Himalayazout in de webshop:

Himalayazout Grof 1000 gr.

Lekkerinmnvel.nl - Himalayazout grof 1000 gr. € 7,95

Himalayazout Fijn 300 gr.

Lekkerinmnvel.nl - Himalayazout fijn 300 gr. € 5,95

Himalayazout Fijn 1000 gr.

Lekkerinmnvel.nl - Himalayazout fijn 1000 gr. € 8,95